Belgium

KPMG Sportpraktijk 

De trend van sportfederaties en sportclubs om professioneler te werken maakt dat er nood is aan een volledige begeleiding van de sportfederatie, de sportclub en de individuele sportbeoefenaar. Daarom  heeft KPMG een tiental jaar geleden een competentiegroep (“Sportpraktijk”) opgericht rond de sportsector waarbij wij onze  ervaring en know-how in de sportsector bundelen.

 

Hoe kan KPMG Sportpraktijk u helpen?


We hebben de afgelopen jaren heel wat ervaring opgedaan binnen de volgende domeinen:

 

Fiscale en juridische begeleiding van de individuele sportbeoefenaar

  • Optimalisatie buitenlandse inkomsten behaald door onze Belgische (top-)sporters (vb. wielrenners, tennissers, voetballers, volleyballers, triatleten, enz.)
  • Fiscale begeleiding buitenlandse sporters voor hun inkomen in België (vb. F1-piloten, triatleten, voetballers, enz.)
  • Voorbereiding, optimalisering en indiening van de aangifte in de personenbelasting

 

Fiscale en juridische begeleiding van de sportclubs

  • Bruto-netto berekeningen en optimalisatie van beloningsstructuur
  • Advisering omtrent optimalisatie bij de bouw van sportinfrastructuur of clubhuis (vb. btw-besparing, erfpacht, vruchtgebruik, enz.)
  • Advisering en assistentie bij het vervullen van de wettelijke formaliteiten (vb. aangifte in de rechtspersonenbelasting, opmaak (loon)fiches, btw-aangifte, aangifte in de patrimoniumtaks, enz.)


Fiscale en juridische begeleiding van de sportfederaties
In het kader van het Dynamo Project is KMG partner van de Vlaamse Sportfederatie (VSF) waarbij we de federaties begeleiden met hun  complexe fiscale en juridische vragen. Zo heeft KPMG in de afgelopen twee jaar al meer dan 150 sportclubs bijgestaan op fiscaal vlak.

Share this