Belgium

Details

  • Service: Advisory, IT Advisory
  • Industry: Infrastructure, Government and Healthcare, Government
  • Type: Publication series
  • Date: 08/05/2012

Contact Image

Description

Phone

Onderzoek naar de toepassing van cloud computing door overheden 

Onderzoek naar de toepassing van cloud computing door overheden
Overal ter wereld zetten overheden stilaan hun eerste stappen in cloud computing, waarbij IT-diensten worden geleverd via het internet (bv. met webgebaseerde tools en toepassingen) in plaats van een directe verbinding met een server.

Door de aanhoudende zoektocht naar kostenbesparingen en meer efficiëntie zal cloud computing ongetwijfeld aan belang winnen. In de nieuwe publicatie ‘Exploring the Cloud – A Study of governments’ adoption of cloud computing’ belicht KPMG International de mogelijkheden en uitdagingen van cloud-technologie. Uit de studie blijkt dat cloud computing slechts met mondjesmaat ingang heeft gevonden bij overheden overal ter wereld, maar nu wel een hoge vlucht zou nemen.


Het verslag is gebaseerd op een studie waarbij ongeveer 430 managers uit de overheidssector en 808 uit de privésector gepeild werden naar hun verwachtingen en strategieën inzake cloud computing.


Het verslag bevat ook een aantal casestudies van de invoering van cloud computing bij diverse overheidsinstanties en een overzicht van de verschillen tussen de openbare en de privésector wat betreft de uitdagingen, perceptie en toepassing van cloud computing.

 

Share this