Belgium

Details

  • Service: Advisory, Management Consulting, IT Advisory
  • Type: Publication series
  • Date: 07/03/2013

Stephan Claes

Stephan Claes

Partner

+32 (0)27084850

Wereldwijd onderzoek naar de implementatie van cloudtoepassingen 

In ‘The Cloud Takes Shape’, het tweede wereldwijde onderzoek naar cloud computing, peilt KPMG naar de mogelijkheden en uitdagingen die de invoering van cloudtoepassingen met zich mee kan brengen voor organisaties overal ter wereld.

Uit het onderzoek blijkt dat bedrijven stilaan hun aandacht verschuiven van zuivere kostenbesparingen naar meer strategische voordelen zoals het aanboren van nieuwe markten en het aanpassen van bedrijfsprocessen. Tegelijk durven marktleiders op het vlak van cloud computing ook te kijken naar andere strategische factoren zoals vaardigheden en middelen, beheerprocedures en operationele processen.


‘The Cloud Takes Shape’ is gebaseerd op de antwoorden van meer dan 650 hogere kaderleden in ongeveer 16 landen en uit diverse sectoren. Hun standpunten en antwoorden bieden een waardevol inzicht in de uitdagingen en complexiteit waarmee bedrijven vandaag worden geconfronteerd.

 

Het rapport toont ook aan dat organisaties meer inzicht krijgen in een aantal andere aspecten van cloud computing waardoor ze meer of net minder voordelen kunnen halen uit de invoering van cloudtoepassingen. Bijvoorbeeld:

 

  • Bedrijfsleiders beginnen stilaan te erkennen dat cloudtoepassingen zouden moeten zorgen voor meer in plaats van minder veiligheid.
  • Gebruikers beginnen zich voor te bereiden op de onvermijdelijke complexiteit die de huidige wijzigingen in regelgeving met zich mee zullen brengen.
  • Organisaties beginnen de belastingstructuur van cloudtoepassingen meer proactief en strategisch te benaderen, in plaats van dat slechts bij de implementatie te bekijken.

 

Het rapport biedt boeiende informatie voor bedrijven die een cloudstrategie (willen) invoeren en geeft een aantal praktische tips voor bedrijven en bedrijfsleiders.

 

Share this

Download de publicatie

Gerelateerde informatie